Acer introduceert de Air Monitor voor de analyse van luchtkwaliteit

Acer Air Monitor Acer Air Monitor

Acer schenkt veel aandacht aan de Smart Home markt. De Acer BYOC afdeling heeft allerlei interactieve producten ontwikkeld, zoals apparaten voor het onderwijs, dynamische schermen en IT-producten voor persoonlijk en zakelijk gebruik.

Nu introduceert Acer de Air Monitor, een apparaat dat de luchtkwaliteit in huis meet. De Air Monitor vereenvoudigt het dagelijks leven en past goed in een nieuw tijdperk met volledig interactieve, beveiligde huizen vol draadloze apparatuur. Met de Acer Air Monitor kunnen bewoners in realtime belangrijke luchtkwaliteitsindicatoren in de gaten houden. Deze zijn af te lezen in een speciale smartphone-app of aan de hand van de kleuren van het intuïtieve LED-lichtsysteem van het apparaat.

Acer Air Monitor: zes belangrijke indicatoren voor de binnenlucht kwaliteit.

Dankzij de sensoren kan de Acer Air Monitor het volgende meten:

  • VOS (vluchtige organische stoffen)
  • Kooldioxide (CO2)
  • Pm2,5- en PM10-deeltjes
  • Luchtvochtigheid
  • Temperatuur

De gegevens over de luchtkwaliteit zijn in realtime toegankelijk via een smartphone-app die beschikbaar is voor zowel Android als iOS. Daarnaast kan de Acer Air Monitor indien gewenst pushmeldingen verzenden wanneer de gemeten luchtkwaliteit de ingestelde grenswaarden overschrijdt. Op basis van de ontvangen melding kunnen gebruikers actie ondernemen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. De module kan ook IFTTT-applets triggeren. Zo kunnen gebruikers andere IFTTT-compatibele apparaten inschakelen wanneer de luchtkwaliteit verandert. Ze kunnen bijvoorbeeld een luchtzuiveraar inschakelen wanneer de luchtkwaliteit afneemt.

Een eenvoudig, gestroomlijnd ontwerp dat perfect past in huis of kantoor

Dankzij het eenvoudige, elegante ontwerp is de Acer Air Monitor een aanwinst voor elk woon- of werkinterieur. Het apparaat heeft een discreet LED-lichtsysteem met intuïtieve kleuren dat in één oogopslag de luchtkwaliteit aangeeft. Een geïntegreerde sensor schakelt het LED-licht automatisch uit wanneer het omgevingslicht tot onder een bepaald niveau daalt, bijvoorbeeld wanneer je gaat slapen.

De Acer Air Monitor is compatibel met IFTTT-services en Amazon Alexa. Domotica-apparatuur kan dus eenvoudig worden beheerd. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld een luchtzuiveraar inschakelen of op afstand een lagere temperatuur instellen. 

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Air Monitor is nu beschikbaar in Nederland bij Coolblue, MediaMarkt en BCC. 

Meer informatie over de Acer Air Monitor:
http://home.cloud.acer.com/airmonitor/

terug naar boven
×

Schrijf u in voor onze ondernemers nieuwsbrief

Lees onze Privacy Policy & Gebruiksvoorwaarden
U kunt zich altijd weer uitschrijven